Un studiu recent arată faptul că poluarea aerului joacă un rol extrem de important în procesul de infectare cu noul coronavirus. Datele obținute în urma cercetării spun că expunerea pe o perioadă mai lungă a persoanelor la particulele poluante ar genera o creștere cu 10% a infecțiilor și spitalizărilor, totodată fiind majorată și rata mortalității, în proporție de 15%.
Studiul a inclus analizarea și a altor 20 de factori secundari, printre care se numără și densitatea medie a populației, spațiul locativ, vârsta acestora, ocupațiile sau chiar obezitatea, arată stiri.tvr.ro.
Astfel, mai mulți oameni de știință au concluzionat faptul că poluarea aerului ar putea fi un factor destul de important în ceea ce privește creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus, dar și a agravării severității simtomelor. Cu toate acestea, dovezile nu sunt încă suficient de puternice pentru a putea da o concluzie sigură în acest sens.
Totuși, echipa de cercetărori au conchis la finalul studiului: „Prin utilizarea datelor detaliate, am descoperit dovezi puternice că există un raport pozitiv între poluarea aerului, mai ales a prezenţei particulelor fine, şi cazuri de Covid-19, internări şi decese. Acest raport se menţine şi după aducerea sub control a unei serii largi de factori explicativi”.
„Am fost frapat de raportul puternic de cauzalitate”, afirmă profesorul Matthew Cole, de la Universitatea din Birmingham, coordonatorul studiului, potrivit stiri.tvr.ro.
Un studiu precedent realizat de Universitatea Harvard mai arată și o creștere cu 8% a ratei mortalității la nivel global din cauza poluării.
„Noi am folosit date mai exacte, mărimea medie a 355 de localităţi olandeze fiind de 95 de kilometri pătraţi, faţă de 3.130 de kilometri pătraţi în cazul districtelor din SUA. Acest lucru înseamnă că sunt analizate mai bine caracteristicile fiecărei regiuni, inclusiv expunerea la poluare”, argumentează profesorul Matthew Cole.
Sursă Foto: fanatik.ro
Comentariile sunt oprite pentru acest articol