20 iunie 2024, 1:49

Porcii nu mai pot fi hrăniți cu resturi alimentare și pot fi vizitați doar dacă porți încălțăminte dezinfectată (VIDEO)

Autoritatea Sanitar-Veterinară a lansat un proiect de ordonanță de urgență care prevede amenzi de până la opt mii de lei pentru cei care nu iau măsuri de biosecuritate și nu respectă restricțiile impuse de autorități. Porcii nu trebuie hrăniți cu resturi alimentare, iar la intrarea în adăposturile animalelor trebuie să existe locuri în care încălțămintea gospodarului să fie dezinfectată.

Ioan Ladoși, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România:

„Sunt câteva reguli de baza pe care le respectă toți crescătorii de porci din UE și nu trebuie să existe excepții, cu atât mai mult cu cât, de patru ani, suntem afectați de această boală cumplită care a dus la o scădere a capacității fermelor românești de a pune carne de porc pe mesele românilor de la 70% la 30%.

Dacă nu sunt impuse reguli foarte clare pentru toți crescătorii de porci, vom ajunge să importăm toată carnea de porc din țară.

Crescătorii de porci vor fi nevoiți să-și înregistreze animalele în baza națională de date. Nu se comercializează porci fără să fie individualizați (fără să aibă o crotalie), deoarece trebuie să știm de unde pleacă un porc și unde ajunge.

Din nefericire, mulți comercianți au făcut ravagii, au cumpărat porci extrem de ieftin din focare de pestă și i-au vândut în alte zone și astfel au răspândit boala.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol