20 mai 2024, 5:05

Portugalia, FĂRĂ LOCURI LA TERAPIE INTENSIVĂ. Pacienții sunt preluați  de Germania și Austria

Situație absolut dramatică în Portugalia.

Fără locuri la terapie intensivă este un coșmar în care Portugalia deja se află. Guvernul de la Lisabona a cerut ajutorul Germaniei după ce duminică a spus că numai 7 locuri mai sunt libere din cele 850 de paturi ATI.

Armata germană va trimite personal medical și echipament în Portugalia.

”Vom sprijini Portugalia cu personal medical și echipamente”, a spus pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, adăugând că mai multe detalii vor fi anunțate zilele următoare.

Der Spiegel a scris că Armata plănuiește să trimită 27 de doctori și paramedici în Portugalia, unde ar trebui să stea, cel puțin inițial, trei săptămâni, precum și ventilatoare mobile și paturi de campanie pentru pacienți.

Austria va prelua pacienți aflați la terapie intensivă, a scris cancelarul Sebastian Kurz la Twitter.

Portugalia, care a raportat 12.179 de decese legate de Covid-19 și 711.018 cazuri, are a șaptea cea mai mare rată medie de cazuri și decese per capita din lume.

Față de România, Portugalia are un număr aproape egal de infectări, însă la o populație de două ori mai mică. Față de România, Portugalia a testat de 3 ori mai mult. Problema este avansarea logaritmică a îmbolnăvirilor – Portugalia are de cinci ori mai multe cazuri deschise în acest moment față de noi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol