4 decembrie 2021, 22:18

Miracol de două ori: Au donat 2,5 milioane de dolari pentru o fetiță și au salvat un alt băiețel

Alessia este o fetiță care suferă de SMA –  o boală genetică rară care duce la slăbiciune musculară progresivă, paralizie și, atunci când este lăsată netratată în forma sa cea mai severă, necesita ventilație permanentă iar majoritatea pacienților până la vârsta de 2 ani decedează.

„Alessia a câștigat viața de două ori”

Asociația pentru micuțul Noel a reușit să strângă în două săptămâni suma de 2,5 milioane de dolari pentru micuța Alessia. Cu toate acestea, micuța a câștigat tratamentul gratuit (vaccinul Zolgensma) din partea firmei producătoare din SUA. Anunțul a fost făcut chiar de mama sa, pe Facebook.

„Iata ca la doar doua zile dupa ce am ajuns la suma finala, vin in fata dumneavoastra cu o veste incredibila. Alessia a fost extrasa ieri la loteria organizata de producatorul Novartis si va primi tratamentul Zolgensma gratuit! Am aflat aceasta veste ieri seara si abia mi-am putut reveni din soc si de emotii. Nu stiu sa va explic ce simt, este ca si cum Alessia a castigat viata de doua ori, o data prin voi si o data prin voia destinului”, a scris Beatrice Tatariu, mama fetiței.

Ayan primește încă o șansă la viață

În urma veștii, voluntarii ONG-ului au decis ca suma uriașă pe care au reușit să o strângă în doar 12 săptămâni – 2,5 milioane de dolari – să meargă la familia lui Ayan – un baietel de trei ani din Râmnicu Valcea, bolnav de SMA1, potrivit ziare.com.

„Aseara cand am aflat vestea am cazut in genunchi si i-am multumit Domnului ca v-a scos in calea noastra. Pentru Ayan, avand deja trei ani, timpul este de o importanta extraordinara. Iata ca bunul Dumnezeu ne are de grija si ii ofera lui Ayan, prin voi si prin minunata Alessia, sansa de a primi Zolgensma atat de repede”, a scris mama lui Ayan pe Facebook.

Sursă foto: m.ebihoreanul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.