4 mai 2024, 8:17

Despre basmele terapeutice și puterea lor de vindecare a copiilor

Poveștile terapeutice sunt instrumente folosite de psihologii clinicieni și de psihoterapeuții din întreaga lume. Și părinții le pot folosi pentru a-și ajuta copiii.

Aceste povești sunt special create în funcție de nevoile psihoterapeuților, experților care lucrează cu copiii sau îngrijitorilor acestora.

„Povestea terapeutică este un instrument care rezolvă problemele în mod eficient. Rezolvă probleme comportamentale și morale. Pentru a avea efect terapeutic, povestea trebuie să aibă un final fericit. Aceasta este regula”, explică, pentru videomedicina.ro, psihologa Ioana Lepădatu, care este și scriitoare de povești terapeutice.

Nu orice poveste are potențial terapeutic și ar trebui aleasă cu multă grijă. Poveștile triste și  răutăcioase nu sunt potrivite și ar trebui expuse numai sub supraveghere.

Românii pot cumpăra povești terapeutice, scrise de autori cunoscuți, din librăriile clasice sau online.

Există de asemenea și platforma BookLab, care creează cărți educative, terapeutice și personalizate, destinate nevoilor moderne ale copiilor, astfel încât părinții să poată comanda povești personalizate în funcție de nevoile copiilor lor și de aspectele de natură fizică ale acestora.

Cele mai solicitate povești terapeutice din partea părinților români au fost cele care să trateze dependența copiilor lor de televiziune sau telefon, timiditatea, agitația sau repulsia celor mici față de teme și școală.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol