28 mai 2020, 14:29

Poziția Ministerului Sănătății referitoare la o posibilă testare a bucureștenilor: „Poate fi realizat în măsura în care şi-l asumă Primăria Capitalei”

Pentru că tot apar în ultimul timp fel și fel de știri în spațiul public conform cărora Bucureștenii ar urma să fie testați pentru Coronavirus am considerat că este necesar să transmitem și poziția Ministerului Sănătății reprezentat de Nelu Tătaru. Acesta a declarat că ministerul pe care-l coordonează nu va cheltui bani pentru o viitoare testare a unui eșantion din București pe care a anunțat Primăria Capitalei împreună cu INSP – Institutul Național de Sănătate Publică și Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” că ar intenționa să-l deruleze. 

Întrebat într-un interviu, difuzat pe data de 29.03 (sâmbătă) pe postul digi24 dacă își asumă o posibilă testare pentru Bucureșteni,  Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății a precizat că nu, dar a subliniat și faptul că ministerul pe care-l conduce va trebui să își dea acordul cu privire la derularea unui astfel de proiect.

Nu, în acest moment în Bucureşti este un studiu, în pregătire, între ‘Matei Balş’ (Institutul n.red.), INSP şi Primăria Capitalei, tocmai într-un context al pandemiei. Rămâne să vedem când va fi finalizat acest proiect al studiului, să ne dăm un acord în funcţie de de necesitatea lui, dar şi de specificitatea acestui test”, a răspuns ministrul conform celor de la stirileprotv.ro.

Acesta a mai precizat și faptul că proiectul nu poate fi realizat dacă ministerul nu își dă acordul, precizând că „poate fi realizat în măsura în care şi-l asumă Primăria Capitalei. Noi, ca minister, avem o serie de testări pe care le facem după un algoritm, după o anchetă epidemiologică pe care încercăm să o extindem la fiecare caz nou apărut, precum şi la contacţii acestora. Institutul Naţional de Sănătate Publică, precum şi Matei Balş pot face studii epidemiologice în context de pandemie pentru a putea previziona sau a preveni adevărate efecte negative”, a adăugat el conform sursei citate anterior.

Sursă foto cover: digi24.ro


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.