27 februarie 2021, 2:14

Practicarea yoga pentru combaterea stresului, „absolut incompatibilă” cu credinţa ortodoxă

În timpul pandemiei de coronavirus, mai multe publicații din Grecia au recoamndat cititorilor lor practicarea yoga pentru combaterea stresului. Ca răspuns la aceste indicații, biserica ortodoxă greacă a criticat recomandările, motivând că această practică este „absolut incompatibilă” cu credința ortodoxă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Yoga este absolut incompatibilă cu credinţa noastră ortodoxă şi nu are loc în viaţa creştinilor. Este un capitol fundamental al religiei hinduse (…), nu este un tip de exerciţiu fizic”, a spus Sfântul Sinod, forul suprem al Bisericii Ortodoxe a Greciei, într-un comunicat.

Potrivit precizăriilor, Sinodul a decis să aducă aceste clarificări, după ce „mai multe mass-media” au recomandat yoga și meditația pentru combaterea stresului, în timpul pandemiei de coronavirus. 

Aceste menționări nu vin totuși într-un context favorabil bisericii, deoarece încă de la momentul implementării măsurilor de izolare, care au înceupt să fie ridicate treptat începând cu 4 mai, Biserica Greciei a fost de asemenea criticată pentru că a insistat asupra faptului că noul coronavirus nu se răspândeşte prin împărtăşanie.

Până în prezent, Grecia a reușit să se mențină pe lista țărilor europene cu un număr redus de decese, și anume 180, la o populaţie de aproape 11 milioane de locuitori.

Sursă Foto: ocf.berkeley.edu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Darius

    5 iunie

    Este Yoga o religie? Pai nu există un proces de conversie, un registru de apartenență al practicantilor, etc… dar cuvantul religie care în latină înseamnă re-legare, restabilirea relației între Dumnezeu și om este de fapt traducerea / intrepretarea cuvântului Yoga, respectiv nu Yoga este o religie ci religile sunt Yoga. Drept urmare, yoga este un suport pentru orice religie si nu poate fi o religie impotriva yoga sau invers.

    https://bit.ly/Yoga-Crestinism

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.