CITIRE

UPDATE Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru ̶...

UPDATE Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru „Am calitatea de martor”

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, care a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul diasporei din 10 august, a fost chemată astăzi la Parchetul General pentru a da explicaţii privind violenţele din Piaţa Victoriei.

UPDATE 15:23: Speranța Cliseru a contrasemnat ordinul privind intervenția jandarmilor. Am calitatea de martor. Vă asigur că eu am respectat legea, contrar a ceea ce s-a vehiculat. Eu, ca prefect al Bucureștiului, alături de ceilalți prefecți din țară, noi nu facem politică.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, spunea că Speranța Cliseru este cea care a semnat ordinul pentru intervenția în forță a jandarmilor, în timpul protestului din 10 august, din Piața Victoriei. Mai mult, în timpul audierilor de ieri din Comisia de apărare din Parlament, Dan spunea că a aflat despre acest ordin abia după intervenția jandarmilor și că în 10 august nu a vorbit cu Prefectul Capitalei.

Totodată, printre documentele ridicate săptămâna trecută de procurori în cadrul acestei anchete se află și ordinul de intervenție contrasemnat de Speranța Cliseru, potrivit Digi24.

Ancheta procurorilor vizează acuzații, printre altele, de abuz în serviciu. Pe numele Speranței Cliseru există o plângere penală depusă la începutul acestei anchete.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.