16 iunie 2021, 19:18

Premiera documentarului HOLY FATHER, pe HBO și HBO GO

Holy Father, documentarul regizat de Andrei Dăscălescu, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 13 mai.

Filmul va fi disponibil pe platformele HBO din toată Europa.

Cel de-al treilea documentar semnat de Andrei Dăscălescu, vorbește despre familie, relația autorului cu tatăl său, călugăr, și cu iubita lui cu care urmează să aibă un copil, despre fricile și bucuriile interiorizate, comune unei generații.

Între lucruri lumești și Dumnezeu

„Tatăl meu ne-a părăsit pe mine și pe sora mea când aveam șase ani. După o perioadă, a devenit călugăr”.

„Când am aflat că urmează să devin și eu tată, am căutat să înțeleg cum aș putea fi un părinte bun pentru fetița mea. Am construit filmul în jurul întâlnirii cu tatăl meu, pe care am simțit că am curajul să-l reîntâlnesc cu acest pretext, în speranța de a ne cunoaște, de a ne înțelege reciproc mai bine, de a clarifica aspecte din trecut”.

„Mi-am dorit să înțeleg decizia lui de a părăsi familia și toate lucrurile lumești, pentru Dumnezeu. Am dat peste multe îndoieli, peste ziduri greu de dărâmat, pe care ambii le-am ridicat în timp. Dar știam că, indiferent ce se va întâmpla, nu voiam să încalc promisiunea pe care i-am făcut-o fiicei mele, aceea de a face cu adevărat tot posibilul pentru a deveni un tată bun.”, spune regizorul Andrei Dăscălescu.

Cine e Andrei Dăscălescu?

Andrei Dăscălescu este regizor de film documentar, operator de imagine și editor.

Cele două documentare anterioare, PLANETA PETRILA (2016) și CONSTANTIN ȘI ELENA (2008) au fost selecționate și premiate în festivaluri internaționale de film (IDFA – First Appearance Award, Sarajevo, San Francisco, Vancouver, Krakow, DocLisboa, Docaviv, Montpellier). Andrei a câștigat premiul pentru Cel mai bun documentar în cadrul Premiilor Gopo și a fost nominalizat de 5 ori în diferite secțiuni.

Este fondatorul casei de producție Filmlab (2007).

HOLY FATHER – Sarajevo, Astra, Les Films de Cannes à Bucarest

Documentarul Holy Father a fost apreciat în cadrul mai multor festivaluri de film, printre care Sarajevo Film Festival – Special Jury Prize (2020). MakeDox Creative Documentary Film Festival (2020), Astra Film Festival – Audience Award (2020), Les Films de Cannes à Bucarest – Avanpremierele Toamnei (2020). Tallinn Black Nights Film Festival (2020), Trieste Film Festival (2021), goEast Film Festival (2021), Zagreb Dox (2021).

Imaginea este semnată de Andrei Dăscălescu, montajul a fost realizat de Ștefan Pârlog și Andrei Dăscălescu. Iar de sunet s-au ocupat Dan-Ștefan Rucăreanu, Ioan Filip și Matei Vasilache. Producătoarea filmului este Anda Ionescu, producător executiv HBO Europe – Hanka Kasteliková.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.