5 martie 2024, 2:17

Premieră: Elevii din Suceava și Ilfov intră în vacanța mobilă sau vacanța de schi

Elevii din Suceava și din Ilfov sunt primii care au intrat în vacanța dintre modulele 3 și 4 ale anului școlar, o vacanță stabilită la nivel local în cursul lunii februarie și denumită vacanța mobilă sau vacanța de schi.

Este o premieră pentru organizarea activității de învățământ din România, ca și împărțire a anului, pe module și nu pe semestre sau trimestre, relatează Radio România Actualități.

Autoritățile județene și din Capitală au stabilit, în funcție de specificul zonei, care dintre cele 3 săptămâni disponibile sunt potrivite, de la caz la caz, însă doar cele două județe au optat pentru prima săptămână 6-12 februarie.

De săptămâna următoare, 13-19 februarie vor fi în vacanță copiii din Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova. Iar în ultima săptămână disponibilă, 20-27 februarie, cea mai mare parte a elevilor și preșcolarilor din restul județelor și din Capitală.

Ministerul Educației a precizat că după finalul acestui an școlar va evalua cum s-a desfășurat activitatea în noua organizare.

Deocamdată, proiectul privind structura pentru 2023 – 2024, aflat în dezbatere publică, prevede tot împărțirea pe module.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol