26 ianuarie 2021, 23:43

Premieră în Danemarca. A fost realizat primul transplat de inimă artificială

Doctorii de la spitalul Rigshospitalet din Copenhaga au reușit o premieră. Aceștia au realizat un transplant cu o inimă artificială, Danemarca devenind astfel a treia țară din lume în care această operație a fost posibilă.

Potrivit Descoperă.ro, mdicii menționează despre realizarea în premieră faptul că poate fi definită ca o shimbare de paradigmă a medicinii cardiovasculare.

„Sperăm că, în viitor, să putem oferi transplanturi pacienților bolnavi cronici, cu insuficiență cardiacă pe ambele părți ale inimii, care nu mai pot aștepta un donator sau care, din anumite motive, nu pot face un transplant”, a afirmat Finn Gustafsson, medic și profesor în insuficiență cardiacă avansată la Departamentul de Cardiologie din Rigshospitalet.

Profesorul a mai menționat că această tehnică ar putea veni în ajutorul celor care stau pe listele de așteptare pentru a primi o inimă compatibilă de la un donator, timpul estimat fiind de aproximativ un an, iar mulți dintre paciențo mor înainte de a primi transplantul.

Până în acest moment, 13 pacienți au beneficiat de inima bioprotetică dezvoltată de Carmat, iar obiectivul principal este acela de a crește acest număr la 20 în lunile următoare.

Sursă Foto: fortisheartfailurecentre.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.