3 august 2020, 23:32

Premieră în istoria României. Ludovic Orban își va depune jurământul prin videoconferință

În Parlament, sesiunea specială de vot pentru Guvernul Orban 2 a fost încheiată. Au fost prezenți 332 dintre parlamentari – 236 de deputați și 86 de senatori. Guvernul a fost votat cu un număr uriaș de 286 voturi ”pentru”, 23 de voturi ”împotrivă” și o abținere, anunță G4Media. 

Aceștia au votat echipați corespunzător cu măști chirurgicale de protecție și mănuși, iar în sala de vot au intrat grupuri de câte 20 de persoane, la intervale de 20 de minute.

Audierile miniștrilor au fost făcute prin videoconferință, miniștrii aflându-se în autoizolare, cu câteva excepții precum Bogdan Aurescu, Victor Costache și Cătălin Predoiu. În urma audierilor șapte miniștri au primit aviz negagtiv.

Chiar dacă au avut de votat propriul Guvern, liberalii au participat în număr extrem de mic la votul pentru învestirea uvernului din cauză că senatorii și liderii partidului sunt izolați la domiciliu după ce au intrat în contact direct cu Vergil Chițac, infectat cu coronavirus, anunță Adevărul. 

Vremurile speciale cer măsuri speciale

Potrivit Constituției, premierul și  miniștrii care au primit votul de încredere din partea Parlamentului trebuie să depună jurământul „în fața” președintelui României. Această procedură protocolară va fi imposibilă de această dată, deoarece Ludovic Orban și întreg Cabinetul său se află în izolare, fiind suspecți de infestare cu COVID-19. Mai mult decât atât, chiar dacă testele miniștrilor au ieșit negative, aceștia trebuie să respecte măsurile impuse de autorități și să rămână la domicilui încă 14 zile.

Unele surse politice, Guvernul Orban ar putea depune jurământul prin videoconferință, mai anunță Adevărul.

Gluma zile pe Facebook: premierul Ludovic Orban adus în izoletă la depunerea jurământului

Sursă Foto: Adevărul

Sursă Foto: stirimondene.fanatik.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.