18 mai 2021, 21:05

Premieră la Teatul Odeon. PARACLISERUL, după Marin Sorescu

Sâmătă, 17 octombrie, la Sala Studio are loc o nouă Premieră la Teatul Odeon. PARACLISERUL, după Marin Sorescu, este spectacolul propus de teatrul de pe Calea Victoriei 40-42.

Cea de-a doua premieră a stagiunii este un spectacol de Cristina Giurgea și îl are în distribuiție pe Silvian Vâlcu.  Muzica îi aparține lui Mihai Ghiță.

Spectacolul este o meditație-parabolă pe tema destinului uman, Paracliserul face parte, alături de Iona și Matca din trilogia Setea muntelui de sare. Premiera absolută a avut loc în anul 1971 la Skopje, Macedonia.

„E o doză de mare neliniște în teatrul pe care-l scriu, de anxietate chiar, un vuiet de întrebări puse și nerezolvate. I se pot aplica multe etichete, etichetele pot fi întoarse și pe dos, după un timp, după ce se mai șterge scrisul de pe ele”, scria Marin Sorescu.

“Țin mult la tripticul Iona, Paracliserul, Matca, pentru că acolo m-am căutat cu mai multă îndărătnicire. Citite fără dialog, aceste piese pot deveni o carte de filosofie, pe care chiar intenționam s-o scriu, în acel timp, ca tratat – m-a luat teatrul pe dinainte. Teatrul și poezia. ”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.