5 martie 2024, 15:19

Premieră mondială: Produsele pentru igiena menstruală au fost testate cu sânge adevărat

Până acum, în cercetările pentru absorbante, tampoane, chiloți menstruali și cupe menstruale s-a folosit apă sau soluție salină, însă acestea sunt diferite de lichidul menstrual.

Lichidul menstrual nu conține doar celule sanguine, conține și secreții vaginale, uneori cheaguri de sânge și mucoasa uterină (endometrul), care reprezintă de fapt cauza menstruației.

Echipa de cercetători de la Universitatea pentru Sănătate și Știință din Oregon a folosit pentru prima dată în istorie sânge uman și s-a concentrat pe compararea nevoilor diverse legate de menstruație.

Este o cercetare revoluționară care arată, de asemenea, că necesitățile moderne, cum ar fi o cupă, pot reprezenta un avantaj și în testarea clinică și în diagnosticare, scrie publicația Refresher din Slovacia.

După cum explică autorii studiului, sângerarea abundentă apare la o treime dintre femeile cu menstruație și le poate influența negativ calitatea vieții.

Printre altele, un „diagnostic” de sângerare abundentă poate duce la teste suplimentare, atunci când pierderea excesivă de sânge în timpul menstruației afectează sănătatea.

Totuși, se utilizează un grafic bazat pe puterea de absorbție a absorbantului sau a tamponului pentru a evalua dacă este sau nu o sângerare abundentă.

Cercetătorii din cadrul studiului subliniază faptul că personalul medical ar trebui, de asemenea, să întrebe pacientele despre produsele pentru menstruație pe care le folosesc înainte de a evalua sângerările acestora, în caz contrar, pot apărea erori de evaluare.

Sursa foto: UNSPLASH/OANA CRISTINA


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol