18 septembrie 2021, 16:31

Premieră ONLINE în această seară. ”1989 Jurnalul unei Revoluţii”

În această seară ora 20.00 ne aduce premiera documentarului ”1989 Jurnalul unei Revoluţii”.

Filmul este o producție a Teatrului Național și este realizat de Carmen Lidia Vidu.

Filmul va fi distribuit pe canalele media ale Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti (YouTube, Facebook, site) şi ale partenerilor: reţeaua Institutului Cultural Român, CNSAS, Fundaţia Corneliu Coposu etc.

Documentarul este un hibrid cultural adaptat vremurilor pe care le trăim. Proiectul este realizat din elemente de film, teatru, platou de televiziune, videomapping, filmare aeriană”, spune realizatoarea.

1989 Jurnalul unei Revoluţii

Fiecare are o părere diferită despre cum a fost la Revoluţie fie că a trăit-o, fie că nu. Cele mai multe informaţii pe care populaţia le-a asimilat şi le repetă sunt ‘cele oficiale’, uneori uitându-şi istoria personală. Încercăm să punem alături cele două tipuri de imagini (oficiale şi private) pentru a contura o imagine mai nuanţată asupra Revoluţiei din 1989„.

Pe lângă mărturiile actorilor Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale şi Florentina Ţilea, proiectul propune interviuri despre teme precum ‘Securitatea’, ‘Procesul Ceauşeştilor’, ‘Revoluţie’, ‘Terorişti’ realizate cu Germina Nagâţ, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea.

Un link vizionare film găsiți AICI

Astăzi, 16 decembrie, se împlinesc 31 de ani de la evenimentele de la Timișoara care au dus la declanșarea Revoluției române.

Extras video mai jos:

Citește și

În cine mai au românii încredere. Răspunsurile vă surprind?


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.