17 iunie 2021, 11:08

PREMIERĂ. Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu ocazia Nopții Muzeelor

A 17-a ediție a Nopții Muzeelor are loc sâmbătă, la nivel național. Evenimentul va avea loc în aproape 200 de spații culturale din peste 70 de localități, dintre care peste 40 sunt în București. Noaptea Muzeelor propune o serie de expoziții, experimente artistice, spectacole, concerte sau tururi interactive la muzee, institute culturale, saloane și studiouri creative.

În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului. Clădirea istorică a fost construită între anii 1906-1910 și va putea fi vizitată mâine seară, între orele 18:00 şi 24:00.

Palatul Primăriei Capitalei (în trecut Palatul Ministerului Lucrărilor Publice) este o clădire construită între anii 1906-1910, după planurile arhitectului Petre Antonescu. În prezent, clădirea găzduieşte sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Clădirea Primăriei a fost construită de Elie Radu după planurile arhitectului Petre Antonescu între anii 1906 – 1910, în stil tradiţional, neoromânesc, pe terenul numit „Maidanul lui Duca”, vizavi de parcul Cişmigiu.

În imobil a funcţionat Ministerul Lucrărilor Publice, iar în timpul ocupaţiei germane (1916 – 1918) imobilul a fost transformat în Comandatura Generală Germană.

După Primul Război Mondial, instituţia a devenit Ministerul Lucrărilor Publice şi al Comunicaţiilor până la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când, din cauza bombardamentelor, a fost avariată.

Clădirea a fost renovată, i s-a adăugat un etaj şi a devenit Primăria Generală, apoi Sfatul Popular al Capitalei.

Până în 2010, în imobil a fost sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, iar după restaurare şi consolidare, la sfârşitul lui 2016 a redevenit sediul acesteia.

Citiți și:

Arcul de Triumf va fi vizitat gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.