15 aprilie 2024, 21:36

Premierul Greciei avertizează turiștii și cetățenii greci să respecte regulile de prevenție

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, le cere cetăţenilor şi turiştilor să respecte regulile aflate în vigoare cu scop preventiv pe teritoriul țării sale. În caz contrar, vor fi introduse noi restricţii menite să ţină sub control pandemia de coronavirus. Anunţul vine în contextul în care în Grecia a înregistrat azi 121 de cazuri noi, cel mai mare număr de la jumătatea lunii aprilie până în prezent, notează telegraph.co.uk.

Numărul infectărilor, în creștere

Grecia a înregistrat cel mult 156 de infectări într-o singură zi. Se întâmpa în aprilie şi ca termen de comparaţie, doar astăzi, în Bucureşti, s-au înregistrat 143 de cazuri, scrie europafm.ro.

E drept însă, Grecia testează semnificativ mai puţin decât România. Infectările au început să crească în ritm alert din momentul deschiderii sezonului turistic.

Există și varianta introducerii de noi reguli

Din acest motiv, premierul a făcut apel la respectarea măsurilor de prevenţie. În caz contrar, ar putea fi introduse reguli noi, chiar cu riscul că economia să aibă de suferit şi mai mult.

În cazul estimărilor optimiste, PIB-ul Greciei ar putea scădea în acest an cu doar 10 procente. Amintim, românii care merg în vacanţă în Grecia trebuie să prezinte un test PCR negativ, nu mai vechi de 3 zile şi trebuie să completeze un formular on-line.

În Grecia, masca este obligatorie în spaţiile închise şi recomandată în spaţiile deschise aglomerate. Lista completă a regulilor se găseşte pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe din România.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol