14 aprilie 2024, 20:32

Presa americană susține că Israelul a început să pompeze apă din mare în tunelurile Hamas din Gaza

Presa americană susține că Israelul a început să pompeze apă din mare în tunelurile Hamas din Gaza.

Wall Street Journal a raportat că Israelul a început de curând să pompeze apă de mare în vastul labirint de tuneluri al Hamas de sub Fâșia Gaza, într-un proces care ar dura probabil câteva săptămâni.

ABC News a publicat mai târziu un raport similar și a spus că operațiunea pare a fi una limitată, armata israeliană urmând să evalueze eficacitatea strategiei. Ambele publicații citează oficiali americani, care au preferat să își păstreze anonimatul.

Întrebat de reporteri dacă SUA au informații despre inundarea tunelurilor și deținerea ostaticilor de către Hamas în subteran, președintele Joe Biden a refuzat să răspundă direct, referindu-se doar la ostatici: “În ceea ce privește inundarea tunelurilor. Nu sunt în măsură… Ei bine… Există afirmații că n-ar fi ostatici în aceste tuneluri. Dar nu știm asta sigur. Știu, totuși, că fiecare moarte a unui civil este o tragedie, iar Israelul și-a declarat intenția de a face ceea ce a promis”.

Nu este clar cât de eficientă ar fi strategia de inundare a vastei rețele de tuneluri pe care Hamas a construit-o în Gaza și care se întinde pe sute de kilometri. În trecut, Egiptul a folosit o asemenea tactică pentru a opri traficul de armament pe la Rafah și este de presupus că Hamas s-a pregătit pentru o astfel de situație.

Armata israeliană a refuzat orice comentariu pe acest subiect.

CITIȚI ȘI:

Armata israeliană vrea să inunde tunelurile folosite de Hamas în Gaza


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol