5 decembrie 2023, 18:25

Președintele american, în VIZITĂ SURPRIZĂ la Kiev

Președintele american Joe Biden se află la Kiev, într-o vizită surpriză, cu numai patru zile înaintea împlinirii unui an de la invazia rusă din Ucraina. Vizita neanunțată, cu un impact uriaș, este o dovadă a susținerii americane față de Ucraina, victima unui război absurd, soldat cu mii de victime și imense pagube economice.

Această vizită-surpriză, cu un grad de risc foarte ridicat, are loc într-o capitală care s-a aflat sub amenințarea unor atacuri cu rachete, comentează The Washington Post. Dar ea se vrea un semnat al angajării Statelor Unite în susținerea Ucrainei, atât printr-un ajutor financiar, cât și militar, pentru eforturile de a alunga invadatorii ruși de pe teritoriul acestei țări.
Biden a fost filmat alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în capitala ucraineană, care se află sub măsuri draconice de securitate, în lockdown, cu traficul blocat și chiar circulația pietonilor interzisă pe anumite artere. La scurt timp a fost auzită și o sirenă de raid aerian la periferia orașului.
Biden a insistat că Statele Unite vor continua să susțină Ucraina atât timp cât va fi nevoie, în ciuda fluctuațiilor în acest sens din partea publicului și mai ales a faptului că nu se întrevede vreo posibilitate de negocieri de pace pentru a se pune capăt conflictului.

Sursa foto: Volodimir Zelenski/Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol