30 mai 2023, 18:37

PRIMA agenție europeană cu sediul în România va fi inaugurată la 9 mai, în București

Agenția de Cybersecurity a Comisiei Europene va fi inaugurată în 9 mai la București, în cadrul Universității Politehnice București, a anunțat, în exclusivitate la Radio România Actualități, Mihnea Costoiu, rectorul acestei instituții de învățământ.

Agenția de Cybersecurity a Comisiei Europene este prima agenție europeană cu sediul în România, iar decizia de amplasare la noi în țară a fost câștigată și cu sprijinul Universității Politehnice, a spus Mihnea Costoiu, în exclusivitate la  emisiunea “Serviciul de noapte”.

Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică are un buget de investiții de 4,5 miliarde de euro, iar Bucureștiul ar putea deveni astfel un punct de atracție pentru liderii industriei globale de cybersecurity.

Agenția ar urma să aibă un rol semnificativ în condițiile în care Uniunea Europeană pune un accent tot mai mare pe economia digitală și pe protecția companiilor și a cetățenilor în mediul online.

Începând cu acest an, sediul Agenției Europene pentru Cybersecurity va fi la Politehnica din București și această inaugurare a acestui centru va fi făcută pe data de 9 mai, de Ziua Europei, la Politehnica din București. România va deveni un hub în zona de cyber, nu doar pe ceea ce facem până acum, ci și pe a avea în România hub-ul politicilor europene în zona de cybersecurity, dar și hub-ul care va genera proiecte de cybersecurity, atât de cercetare, cât și de inginerie, și servicii care vor fi oferite cetățenilor europeni din România, plecând din Politehnica din București.” Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București, la Serviciul de noapte, Radio România Actualități.

Video: Serviciul de noapte, ediția din 16/17 martie 2023


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol