7 decembrie 2024, 23:13

Prima persoană reinfectată cu COVID-19 care a murit. Detalii despre structura genetică a virusului

O femeie în vârstă din Olanda a murit după ce a fost infectată cu COVID-19 pentru a doua oară, au raportat cercetătorii.

Este pentru prima dată când s-a raportat un deces prin reinfecție cu coronavirus.

Pacienta era o femeie în vârstă de 89 de ani, care era internată în spital și tratată de un tip rar de cancer al globulelor albe din sânge.

Detaliile despre acest caz au fost publicate în Oxford University Press, relateaza BNONews.

Cazul

Cercetătorii au spus că femeia a ajuns la secția de urgență la începutul acestui an în timp ce suferea de febră și tuse severă. A fost testată pozitiv pentru coronavirus. Și a rămas internată timp de 5 zile, după care simptomele ei au dispărut complet, cu excepția oboselii persistente.

Aproape două luni mai târziu, la doar două zile după ce a început o nouă rundă de chimioterapie, a dezvoltat febră, tuse și dispnee.

Simptome la internare

Când a fost internată în spital, saturația sa de oxigen era de 90%, cu o rată respiratorie de 40 de respirații pe minut. A fost testată din nou pozitiv pentru coronavirus, în timp ce testele pentru anticorpi au fost negative în zilele 4 și 6.

„În ziua 8, starea pacientului s-a deteriorat. A murit două săptămâni mai târziu ”, au spus cercetătorii.

Echipa a avut acces la testarea probelor de la ambele infecții și a confirmat că structura genetică a fiecărui virus a fost diferită într-un grad care nu poate fi explicat.

Acest lucru susține constatarea că femeia suferea de o reinfecție cu coronavirus.

Doar 23 de cazuri

Până în prezent, cercetătorii au confirmat doar 23 de cazuri de reinfecție, dar în toate cazurile anterioare pacientul și-a revenit.

În acest moment, cercetarea asupra reinfectiilor este limitată din cauza volumului de muncă implicat. Persoanele cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, pot continua să dea teste pozitive timp de câteva luni, dar fără să se îmbolnăvească.

Ca urmare, cercetătorii au nevoie de probe de la ambele infecții pentru a confirma dacă structura genetică a virusului este diferită.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol