20 iunie 2024, 1:40

Primul artist român care creează o geantă Dior, pentru care s-a inspirat din portul tradițional

Cel mai versatil artist, Mircea Cantor,   care trece cu ușurință de la pictură la instalații de artă, de la desen la sculptură, de la colițe pentru ediții filatelice la video, de la design de monede la design de eșarfe, a fost invitat de casa Dior să creeze designul pentru celebra geantă Lady Dior.

Mircea Cantor a decis să creeze un design bazat pe motive tradiționale românești din Bihor, iar pe interiorul mânerelor a inscripționat “Fă rai din ce ai” în limbile franceză, engleză și…română.

Mircea Cantor este primul artist român invitat să răspundă provocării casei Dior de a reimagina iconica geantă Lady Dior, precizează revista Elle, care aduce vestea în exclusivitate.

Pentru cei familiari cu munca artistului Mircea Cantor, vestea că a fost selectat într-o companie flatantă pentru a celebra intersecția spectaculoasă între arte vizuale și modă într-un proiect al legendarei case Dior nu trebuie să fi constituit o surpriză. Ultimii ani, mai ales din 2011, de când a câștigat prestigiosul premiu Duchamp, au însemnat o ascensiune constantă a notorietății lui, în paralel cu o continuă evoluție a practicii sale artistice. Cantor a expus în toată lumea, a luat parte la proiecte semnificative și a explorat noi idei, în același timp continuând, în anumite aspecte ale muncii lui, să valorifice simboluri locale străvechi, poate dintr-o înclinație firească pentru un acasă pe care l-a părăsit de mulți ani, dar de care nu s-a despărțit realmente nicicând”, mai notează sursa citată.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol