CITIRE

Primul cabinet stomatologic din România pentru per...

Primul cabinet stomatologic din România pentru persoanele cu dizabilităţi, inaugurat în București

Primul cabinet stomatologic din România destinat persoanelor cu dizabilităţi va fi inaugurat joi 23 mai 2019, la ora 10:30, în Bucureşti, în incinta Policlinicii Sociale Baba Novac. Cabinetul stomatologic va furniza gratuit servicii stomatologice complete la standarde înalte pentru toate categoriile de persoane fără venituri şi asigurări medicale.

„De anul acesta am decis deschiderea unui nou department de stomatologie în Policlinica Baba Novac, în primul rând pentru că am constatat cererea mare din acest segment şi în al doilea rând pentru a întinde o mână de ajutor persoanelor cu dizabilităţi cărora, în general accesul la serviciile stomatologice nu le este tocmai uşor. Aici ne referim la faptul că o mare parte dintre aceste persoane au venituri mici şi le este foarte complicat în a accesa un serviciu de stomatologie de calitate”, a declarat Dr. Vlad Romanescu, manager medical, Policlinica Socială Baba Novac, conform Agerpres.ro.

Sursa adevarul.ro

Centrul stomatologic, dotat cu aparatură specială, va furniza în mod gratuit persoanelor fără venituri şi asigurări medicale, servicii stomatologice complete, adaptate nevoilor fiecărui pacient, adult sau copil. Accesul pacienţilor cu dizabilităţi la serviciile cabinetului se va face în urma analizării dosarului medical şi social de către o comisie interdisciplinară.

„Ne dorim totodată să dezvoltăm parteneriate durabile cu alte asociaţii şi fundaţii active în susţinerea persoanelor cu dizabilităţi şi care să poată conta pe noi pentru ceea ce ne dorim a fi cele mai bune condiţii disponibile în acest moment pentru această categorie de pacienţi.”, a adăugat Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundaţiei, potrivit sursei menționate anterior.

Cabinetul stomatologic ce va fi inaugurat joi 23 mai, răspunde unei îndelungi aşteptări din partea persoanelor cu diverse tipuri de dizabilităţi şi familiilor acestora, pentru care rezolvarea problemelor lor stomatologice este foarte dificilă şi costisitoare. La inaugurarea noului cabinet stomatologic sunt invitaţi beneficiari şi aparţinători, organizaţii nonguvernamentale, asociaţii şi fundaţii din domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, dar şi finanţatorii şi donatorii proiectului, precum şi presa.

FOTO cover fundatiareginamaria.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.