20 ianuarie 2022, 10:02

Primul joc video care poate fi folosit în tratarea unei probleme medicale grave

Un studiu a arătat că un anumit joc video ar putea liniști copiii care suferă de ADHD sau chiar să-i trateze. Ar putea fi primul joc video cu prescripție medicală.

Akili Interactive Labs a realizat un studiu asupra jocului video pe care-l deține, destinat tratării copiilor cu ADHD. Astfel, acest joc ar putea fi primul joc video cu prescripție medicală. Studiul a fost efectuat pe 348 de copii cu vârste cuprinse între opt și 12 ani, diagnosticați cu ADHD, citează playtech.ro

Sursa: theasianparent.com

S-a constat că cei care au jucat jocul timp de patru săptămâni au înregistrat îmbunătățiri semnificative din punct  de vedere statistic. Au fost măsurate atenția și controlul inhibator, comparativ cu copiii cărora li s-a „administrat” un alt joc video.

Sursa: mobihealthnews.com

În ciuda rezultatelor pozitive, întrebările despre produs rămân. De exemplu, părinții și medicii au perceput subiectiv aceleași îmbunătățiri ale comportamentului copiilor, indiferent dacă jucau jocul obișnuit sau jocul terapeutic. Și dacă Akili poate obține aprobarea, rămâne să se vadă dacă clinicile și asiguratorii vor îmbrățișa produsul. În plus, jocul video nu a fost testat și în comparație cu medicamentele pentru ADHD sau cu psihoterapia și nu se știe care din cele trei este mai eficient.

Sursa: playtech.ro

Jocul video Akili, care se joacă de pe tabletă, trimite jucătorii pe un râu de lavă topită unde traversează diferite peisaje, ca cel din Frozen, de exemplu, recompensându-i cu stele și puncte, pe măsură ce îndeplinesc sarcinile cerute. Akili vede jocul ca un dispozitiv medical care activează anumite rețele neuronale, conform statnews.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.