20 aprilie 2024, 16:11

Primul laptop cu ecran transparent

După televizoarele transparente de la Samsung și LG care au făcut senzație în ianuarie, iată computerul transparent de la Motorola și prezentat la MWC din Barcelona.

Nu este un Mobile World Congress fără un produs ciudat de la Lenovo. Marca originară din China și-a făcut o datorie din asta an de an. Lenovo a dezvăluit acum un laptop cu un… ecran transparent.

La prima vedere, acest lucru este surprinzător. Toată treaba are ceva futurist și ai impresia că a fost pusă o fereastră pe masă. Cu toate acestea, este un computer destul de asemănător cu modelele obișnuite Thinkbook ale Lenovo. Cu toate acestea, afișează bine paginile de internet și alte programe precum Paint sau Word, dar lasă vizibil fundalul din mediul ambiant.

E puțin ciudat când miști mouse-ul pe ecranul de 17 inch și când dai click pentru a lansa aplicațiile cu care te trezești în față instantaneu, dar într-un cadru cu care nu ești obișnuit. Chiar dacă fără fundal, ecranul este luminos, scrie BFM TV. Păcat că nu este decât Full HD și îi lipsește uneori un pic de detaliu și precizie, adaugă jurnaliștii francezi.

Fabricantul explică faptul că este dotat cu un procesor Intel de generația a 13-a, pentru a putea răspunde cu brio tuturor solicitărilor.

Project Crystal este, conform producătorului, primul laptop cu ecran microLED transparent. Este, aşa cum sugerează şi denumirea, un concept.

Nivelul de transparenţă al ecranului este suficient pentru a putea fi văzute atât elementele interfeţei grafice, cât şi ceea ce află în spatele ecranului.

Luminozitatea standard este 1.000 de niţi, însă, producătorul spune că aceasta poate fi crescută şi până la 3.000 de niţi.

Şi, în ciuda faptului, că este compus din mai multe straturi, ecranul este foarte subţire. Lenovo spune că, prin adăugarea unui strat suplimentar pentru contrast, utilizatorul ar putea schimba, prin apăsarea unui buton, între transparenţă şi modul obişnuit.

Pentru a păstra impactul SF, laptopul se bazează pe o tastatură touch, în locul uneia tradiţionale. Acurateţea redusă a scrierii la tastatura touch ar putea fi combătută printr-un sistem de autocorectare cu ajutorul AI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol