1 martie 2024, 17:24

Primul premiu european pentru realizarea unui manual românesc

Manualul de Geografie de clasa a V-a al editurii Art a câștigat medalia de bronz la Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt, unde au fost acordate Premiile Europene pentru cele mai bune materiale educaționale pe anul 2018.

Anul acesta, Editura Art Klett a fost nominalizată pe lista scurtă a competiţiei BELMA 2018 cu două titluri: Biologie. Clasa a V-a (autoare: Irina Pop-Păcurar şi Dorina Podar) şi Geografie. Clasa a V-a (autori: Silviu Neguţ, Carmen Camelia Rădulescu şi Ionuţ Popa).

Autorii Silviu Neguţ, Carmen Camelia Rădulescu şi Ionuţ Popa au obţinut Bronze Award pentru pachetul educaţional Geografie. Clasa a V-a, care include manualul (atât în versiune print, cât şi varianta digitală pe DVD), caietul de lucru, un atlas şcolar, ghidul profesorului, plus o serie de documente didactice necesare profesorilor, ca resurse educaţionale gratuite, potrivit News.ro.

Manualul de Geografie al editurii Art a câștigat anul trecut licitația organizată de Ministerul Educației, iar anul acesta actualii elevi de clasa a V-a îl studiază.

La clasa a V-a, la Geografie, profesorii și elevii au avut de ales între 6 manuale, scoase de şase edituri diferite, spre deosebire de clasa a VI-a, unde Ministerului Educației a decis să renunțe la competiția între edituri pentru realizarea de manuale și a introdus manualul unic realizat de Editura Didactica si Pedagogica.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol