24 ianuarie 2021, 10:25

Primul spital mobil ridicat de armată va fi gata în cinci zile pentru a trata cazurile ușoare de COVID-19

Ministerul Apărării Naţionale a început, miercuri, pregătirile pentru construirea spitalului ROL II, din curtea Institutului „Ana Aslan, din Otopeni. Montarea acestuia va fi gata în cinci sau șase zile, după care va trebui să primească certificarea și autorizarea pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de infectare cu COVID-19, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Oliver Anghel, anunță Agerpres. 

„Practic va fi un campus militar – facilitatea medicală mobilă de tip ROL 2 şi o tabără de corturi. Capacitatea va fi stabilită în funcţie de cazuistică. În această facilitate medicală vor fi tratate cazurile uşoare şi medii COVID-19. În cadrul acestei unităţi medicale vor lucra specialişti de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Carol Davila’ din Bucureşti, acesta având şi rolul de a pregăti cadre medicale care vor deservi această facilitate”,a explicat Anghel, pentru Agerpres. 

Acesta a mai precizat și că acest campus este alcătuit din peste 35 de containere şi peste 30 de corturi, în acestea din urmă urmând să fie plasate persoanele care trebuie să stea în izolare sau carantină. Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va stabili care va fi modalitatea prin care vor fi direcţionaţi pacienții către acest spital.

Complexul medical este ridicat de către militari ai Batalionului 96 Geniu, a menţionat Oliver Anghel.

Potrivit datelor oficiale date de MApN, spitalul ROL 2 cuprinde, printre altele, și secții pentru , radiologie, sterilizare, o zonă de decontaminare, dar și mai multe unități de triaj și laboratoare pentru testare.

Sursă Foto: Digi24


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.