23 aprilie 2024, 11:44

Prințul Charles are planuri mari după ce va prelua tronul Marii Britanii

Prințul Charles a dezvăluit ce intenții va avea atunci când va prelua tronul Marii Britanii, după decesul reginei Elisabeta a II-a.

Surse susțin că moștenitorul coroanei britanice vrea ca palatele Buckingham, Clarence House, Sandringham House, precum și castelele Windsor și Balmoral să fie deschise publicului pentru perioade mai lungi ale anului.

Prințul Charles ar fi vorbit deja despre planurile sale cu mai mulți membri ai familiei regale.

În aprilie, cererea de bilete pentru un picnic pe peluzele Palatului Buckingham și vizitarea grădinilor a fost foarte mare, iar Royal Collection Trust (RCT), organizația caritabilă care donează fondurile strânse, s-a văzut nevoită să nu mai accepte noi rezervări.

Mii de persoane au intrat pe site-ul RCT pentru a-și rezerva un bilet. Grădinile datează din 1820, când George al IV-lea a transformat Buckingham House într-un palat.

Astăzi, ele alcătuiesc un habitat cu o biodiversitate bogată, cu peste 1.000 de copaci și 320 de flori sălbatice și diverse plante.

Vizitatorii pot vedea gardul viu care măsoară 165 de metri, printre platanii plantați și numiți după regina Victoria și prințul Albert, și pot  lua masa în aer liber, pe peluze. Acestea fiind deschise din mai până în septembrie.

sursa foto:news.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol