23 februarie 2020, 7:22

Prințul Harry, prima reacție după criza din Casa Regală a Marii Britanii: „Am vrut să auziți adevărul de la mine”

Scandalul din Casa Regală Britanică este în atenția presei.

Prințul Harry a publicat, pe contul oficial de Instagram al ducilor de Sussex, un mesaj video unde își exprimă regretul de a se retrage din Casa Regală, dar spune că, de fapt, nu a avut de ales.

Am vrut să auziţi adevărul de la mine, atât cât îl pot împărtăşi, nu ca prinţ, sau duce, ci pur şi simplu ca Harry, aceeaşi persoană pe care mulţi dintre voi aţi urmărit-o crescând în ultimii 35 de ani, dar cu o perspectivă mai clară. Decizia pe care am luat-o pentru mine şi soţia mea nu a fost luată uşor. A fost după multe luni de discuţii, care au urmat unor ani de provocări. Speranţa noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul şi asociaţiile mele militare, fără finanţare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Mă voi retrage din tot ceea ce am cunoscut vreodată, pentru a face un pas înainte spre ceea ce sper că va fi o viaţă mai liniştită”, a postat Prinţul Harry, arată stiri.tvr.ro.

Citește și: Surpriză pentru Regina Angliei! Meghan și Harry renunță la rangul de membri „seniori” ai Casei Regale

O decizie luată la Palatul Buckingham arată că cei doi nu vor mai folosi titulatura „Alteţa sa regală” și nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale. Numele de familie pe care le-ar putea purta cuplul ar putea fi: Sussex, Mountbatten-Windsor și Wales.

Ducele și ducesa de Sussex au anunțat și că intenționează să returneze 2,4 milioane de lire sterline, bani publici primiți pentru renovarea Frogmore Cottage, reședința din Windsor, care va rămâne locuința lor oficială din Marea Britanie, informează digi24.ro.

sursa foto: cancan.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.