15 iulie 2024, 23:51

Procurorii cer pedepse maxime în dosarul Colectiv. „Este inexplicabilă atitudinea blândă a instanţei de fond”

Procurorii DNA şi ai Parchetului General au cerut, joi, pedepse maxime pentru fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii, judecaţi în dosarul „Colectiv”.

Curtea de Apel Bucureşti a început vineri dezbaterile finale din dosarul „Colectiv”, context în care procurorii au cerut pedepse „orientate spre maximum prevăzut de lege” şi cu executare în cazul celor acuzaţi în acest caz.

„Este inexplicabilă atitudinea blândă a instanţei de fond”

Procurorul Parchetului General a declarat în faţa judecătorilor că şi după tragedia din Colectiv mulţi agenţi refuză să îşi ia autorizaţii pentru incendiu, doar afişează pe geam că nu au, dar anunţul nu îi exonerează de răspundere penală, scrie Agerpres.

„Riscurile sunt şi mai mari. (…) Pot avea impresia că nu răspund penal pentru că victimele îşi asuma sa ardă de vii când intra într-o locaţie fără aviz. (…) Chiar dacă societate e marcată de tragedia din Colectiv, aceasta se poate întâmpla din nou oricând”, a spus anchetatorul.

La rândul său, procurorul DNA a cerut instanţei aplicarea unor pedepse maxime şi cu executare, susţinând că „este inexplicabilă atitudinea blândă a instanţei de fond”.

Anchetatorul a mai adăugat că ordinea socială a fost „alterată” de corupţie, iar oameni au ars,”şi nu vorbim de doi, ci de un cimitir”.

Apel

Procesul se află în faza de apel, după ce, pe 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Citește mai jos care sunt condamnările:

Astăzi încep dezbaterile finale în dosarul „Colectiv”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol