3 octombrie 2023, 6:54

Programul de asasinate brutale ale Kremlinului

Din ce în ce mai multe informații vin din această zonă. Lucrurile care i se întîmplă lui Aleksei Navalnîi sunt doar ultimele dintr-un lung șir. Asasinate, șantaje, “sinucideri” inexplicabile.

Heidi Blake este autoarea volumului “Din Rusia, cu sânge”. Titlu care parafrazează titlul cărții lui Ian Felmming, “From Russia, With Love”. Nu este însă vorba de un volum de ficțiune, ci de o reconstituire istorică a unor fapt pe baza cărora oricând Hollywoodul ar putea să facă un film de succes.

Volumul dezvăluie, în premieră, modul în care Rusia și‐a perfecționat arta și știința asasinatelor în afara țării. În vreme ce spionii occidentali urmăreau cu groază cum guvernele lor nu reușeau să se protejeze în fața amenințărilor.

Pe baza unei vaste comori constituite din documente nepublicate, dovezi aruncate de către poliție și interviuri cu sute de surse din interior, această investigație mondială dezvăluie una dintre cele mai importante și îngrozitoare povești geopolitice ale vremii noastre.

Programul de asasinate brutale ale Kremlinului

“Au crezut că se aflau la adăpost printre dealurile înverzite ale Angliei, dar se înșelau. Unul câte unul, membri ai oligarhiei ruse, disidenți și gangsteri care fugiseră în Marea Britanie atunci când Vladimir Putin a preluat puterea, au fost găsiți morți în condiții suspecte. La fel și avocații lor britanici. Mai mult, autoritățile britanice au închis fiecare anchetă, doar pentru a face pe plac Kremlinului”, se scrie în prefața volumului.

Volumul “Din Rusia, cu sânge/From Russia with blood” a apărut la Editura Rao. Prețul volumului pe site-ul editurii este 23.18 lei

Citește și:

Crezi că e documentar Discovery, dar nu e. Aleksei Navalnîi povestește tentativele de asasinat la adresa sa. 10 milioane de accesări în două zile


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol