1 martie 2024, 15:59

Proiect de plan național de prevenție a diabetului zaharat, elaborat de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de plan național de prevenție a diabetului zaharat pe care l-a pus în dezbatere publică. Se înființează și registre pentru urmărirea stării de sănătate a persoanelor diagnosticate sau aflate sub risc.

Realizarea registrului de diabet și prediabet este importantă pentru luarea unor decizii conform nevoilor pacienților, relatează Radio România Actualități.

„Transparentizarea acestor date este fundamentală pentru ceea ce înseamnă utilizarea datelor raportate, analiza și evaluarea din punct de vedere statistic”. spune Prof. dr. Gabriela Radulian, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

„Registrul român de diabet și prediabet se va înființa prin hotărârea Guvernului. Avem și o serie de ghiduri de prevenție, elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică împreună cu partenerii dintr-o serie întreagă de comisii consultative, ghiduri generale de prevenție pe care o să le avem foarte curând disponibile”, a declarat Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Iar reprezentanții pacienților care suferă de diabet au cerut să li se permită să se implice în acțiunile de prevenție a diabetului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol