27 septembrie 2022, 18:58

Proiect de la TIFF: educație cinematografică în școli

Organizatorii evenimentului TIFF au anunțat că au conceput un proiect pentru a introduce programe de educație cinematografică în școli, în următorii trei ani. Invitată la evenimentul Film and Media Education Conference, ambasadoarea Franței, Laurence Auer, a explicat că un program similar a fost inițiat de autoritățile de la Paris, în 1983.

Tudor Giurgiu, directorul TIFF, a explicat necesitatea unui astfel de proiect:

”De fiecare dată când cineva ne întreabă care sunt lucrurile importante realizate de TIFF în 20 de ani, pentru mine lucrul care contează el mai mult este felul în care am reușit să schimbăm câteva destine. Mă refer la copiii care au fost aduși de copii la proiecțiile din cadrul educativ, copiii care au descoperit cinematograful odată cu TIFF-ul. În prima seară de festival, m-am întâlnit cu o mamă care îmi spunea că la prima ediție era însărcinată, iar acum fiul ei este student la film.

Laurence Auer a explicat că Franța a fost un stat pionier în domeniul dezvoltării educației cinematografice în școli. Programul inițiat în 1983 a fost foarte puternic și, până acum, două milioane de oameni au participat la acest program, încă de la vârsta școlară.

Invitat la eveniment, secretarul de stat Radu Szekely a confirmat că Ministerul Educației este interesat de proiect.

Foto: Educatieprivata.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol