29 noiembrie 2021, 2:25

Ședințe de psihoterapie gratuite pentru persoanele care suferă de anxietate sau depresie

Persoanele cu probleme de anxietate sau depresie pot beneficia de psihoterapie gratuită. În cadrul campaniei „Transformăm lacrimile în zâmbete”, inițiată de depreHUB cu sprijinul lanțului de supermarketuri Kaufland, 200 de români vor fi integrați în programul de psihoterapie de criză și vor primi suport psihologic.

În România, 1 din 10 persoane este afectată de depresie. Peste 50% dintre persoanele care suferă de depresie nu știu că au această afecțiune și mai puțin de 30% ajung să se trateze.

De cele mai multe ori, de teama stigmatizării sau din lipsă de bani, românii nu ajung la psiholog. La aceasta se adaugă contextul pandemic din ultimul an care, pe fondul riscului de sărăcie și excluziune socială, a vulnerabilizat emoțional populația ducând la declanșarea episoadelor de anxietate și depresie.

Campania „Transformăm lacrimile în zâmbete” este un demers social inițiat cu scopul de a oferi acces persoanelor defavorizate la servicii de psihoterapie și de a le asigura o intervenție rapidă și specializată în situații de criză emoțională. Scopul terapiei de criză este de a readuce beneficiarul la nivelul său de competență și funcționare adaptativă din perioada de pre-criză și de a scădea impactul emoțional negativ al evenimentului la care a fost supus.

Beneficiarii campaniei vor fi persoanele care suferă de atacuri de panică, stări de anxietate sau depresie și care au nevoie de sfatul și ajutorul unui specialist în plină criză emoțională.

Campania desfășoară până în 31 octombrie 2022, la nivel național.

În cadrul campaniei, persoanele defavorizate pot beneficia de cinci sesiuni online de terapie gratuită susținute de către psihologii depreHUB. Se pot înscrie în program următoarele categorii de persoane:

  • Persoanele cu venituri individuale sub salariul minim pe economie;
  • Vârstnicii cu pensia sub salariul minim pe economie;
  • Persoanele neasigurate medical;
  • Elevii și studenții care au în familie venituri sub salariul minim pe economie;
  • Persoanele fără ocupație.

 

Înscrierea în program se face online, în limita locurilor disponibile. Fiecare solicitare trebuie să fie însoțită de un dosar care urmează a fi validat de către echipa Asociației Happy Minds.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.