25 august 2023, 23:58

“Putin a fost umilit. Chiar de două ori”

Curg încă analizele în urma rebeliunii lui Prigojin, de acum câteva zile. ​HotNews.ro a vorbit cu Ilia Zhegulev, expert rus. Jurnalist (Forbes, Meduza și Reuters), Zhegulev este și autorul cărții “Mutarea țarului”, despre lupta pentru putere și influență în Rusia.

„El (Putin – n.r.) a fost umilit, chiar de două ori. Prima dată, când a fost acaparat un oraș uriaș, Rostov pe Don. Niciodată, nici în istoria Rusiei contemporane, nici a Uniunii Sovietice nu s-a întâmplat ca rebelii să preia un astfel de oraș ca dimensiune.

A doua oară când a trebuit să meargă la „negocieri”, deși întotdeauna spunea că „nu vorbește cu teroriști”. Și a pus semnul egal între Prigojin și „teroriști”, „trădători””, spune expertul.

Analistul rus mai spune că Putin se temea și se aștepta mai degrabă ca „provocarea publică și rebeliunea militară să vină din partea liberalilor”.

„Eu anticipam faptul că o eventuală schimbare a puterii în Rusiei poate avea loc doar în asemenea condiții, în care ea avea să se întâmple acum, adică prin intermediul unei rebeliuni. Însă, cel puțin acum, eu nu cred în ideea unei revoluții. Foarte mulți urmăresc știri despre sănătatea lui Vladimir Vladimirovici”, a mai spus Ilia Zhegulev.

Cițiți mai multe pe Hot News.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol