27 februarie 2021, 0:22

Putin va interzice comparațiile dintre URSS și Germania nazistă

Vladimir Putin a ordonat președintelui Dumei de Stat să elaboreze o interdicție legală privind comparațiile dintre Uniunea Sovietică și Germania nazistă. Președintele Putin l-a instruit pe Viaceslav Volodin să redacteze, până la 1 iulie 2021, amendamente care să sublinieze victoria sovietică asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial.

Parlamentarii Partidului Comunist vor să impună pedeapsa de zece ani de închisoare pentru „schimbarea ordinii postbelice”, prin compararea regimului sovietic cu Germania nazistă.

Directiva lui Putin urmează condamnării de către Parlamentul European, în 2019, a unui tratat de neagresiune sovieto-nazist. Rusia nu este de acord cu independența fostelor sale state satelite și nici cu privire la rolul pe care dictatorul sovietic Iosif Stalin l-a jucat în război și mai ales cu semnarea de către acesta a Pactului Molotov-Ribbentrop cu Germania nazistă.

Una-i legea, alta-i fapta

Un protocol secret al pactului de neagresiune din 1939 a pregătit calea invaziei germane a Poloniei, împărțind teritoriile sale și ale altor state europene în „sfere de influență”. În ultimii ani, conducerea Rusiei a manifestat un interes reînnoit pentru memoria celui de-Al Doilea Război Mondial și a reînviat laudele pentru trecutul sovietic al Rusiei.

Vara trecută, Putin a supravegheat parada Rusiei de Ziua Victoriei, marcând 75 de ani de la victoria sovietică în Primul Război Mondial. Parada militară masivă a avut loc în ciuda pandemiei de coronavirus.

Rusia a interzis afișarea simbolurilor naziste pentru a promova fascismul în 2014, în ciuda criticilor că documentarele, lungmetrajele, manualele și reconstituirile din cel de-Al Doilea Război Mondial ar putea încălca legea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.