23 iulie 2024, 8:26

Rare și deosebite: cele mai ciudate mamifere din lume. Ce specie neobișnuită a trăit în România

În fiecare an sunt descoperite mii de specii, unele atrag atenția publicului fiind mai neobișnuite.

Puține animale reușesc să își facă un renume datorită aspectului ciudat, în special atunci când este vorba de manifere. Vă prezentăm cinci dintre cele mai ciudate manifere din lume:

 • Cerbul de apă – pare un cerb obișnuit, dar are doi colți proeminenți, de unde a primit și porecla de Cerbul Vampir. Este un înotator desăvârâșit și trăiește lângă râuri și pe insule în China și Coreea.

sursa foto: descopera.ro

 • Capra himalayana – are coarnele deosebite, crescând în spirală. Specia este pe cale de dispariție și reprezintă animalul național al Pakistanului, scrie digi-animalworld.tv.

  sursa foto: destepti.ro
 • Antilopa Saiga – a populat teritoriul României, iar acum este pe cale de dispariție. Este un animal recunoscut datorită nasului proeminent.

  sursa foto: enciclopedie.info
 • Zebra Duiker – Chiar dacă a primit denumirea de zebră, ea apartine familiei antilopelor. Aspectul pe care îl are este similar cu o zebră și are o greutate de 20 de kg.

  sursa foto: worldlifeexpectancy.com
 • Babirusa -este un porc sălbatic ce are colții încovoiați ce se găsește doar pe insulele Sulawesi, Toga și Molucca din arhipelagul indonezian. În limba malaieziană înseamnă “porcul cerb”. Acest nume l-a primit din cauza colților bizari.

sursa foto: blog.nature.org

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol