1 decembrie 2023, 5:01

Răsfăț muzical la Filarmonică: Mischa Maisky și Christian Badea

Filarmonica „George Enescu” programează pentru 11 februarie 2021, de la ora 19:00, transmiterea unei înregistrări, care include un concert extraordinar de pe 8 noiembrie 2018 ai cărui protagoniști sunt doi mari artiști ai lumii: Mischa Maisky, considerat un Mick Jagger al muzicii clasice și supranumit „Paganini al violoncelului“, și Christian Badea, dirijor principal al Filarmonicii.

Violoncelistul, care reprezintă la cel mai înalt nivel școala interpretativă rusă, va interpreta, în compania Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”, Concertul în si minor pentru violoncel şi orchestră, op. 104 de Antonin Dvořák.

În prima parte a transmisiunii de joi-seară, va fi difuzată o înregistrare cu Simfonia nr. 2 in re major, op 73 de Johannes Brahms, interpretată la data de 11 aprilie 2019 de Orchestra simfonică a Filarmonicii, condusă de maestrul Badea.

Răsfăț muzical la Filarmonică. Concert din 2018

„Marele violoncelist Mischa Maisky – una din cele mai importante și complexe personalități ale artei interpretative din ultimele decenii – a oferit, în 2018, Concertul de Dvořák, o lucrare de referință în literatura solistică“, a declarat Christian Badea.

Proiectul a fost derulat în cadrul „Concertelor Centenarului la Ateneul Român”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Alpha Bank România. „E o bucurie să cânt Concertul de Dvořák pe scena Ateneului român, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii «George Enescu», dirijată de maestrul Christian Badea“, a subliniat violoncelistul Mischa Maisky, în noiembrie 2018, când a prezentat acest concert în România.

Înregistrările difuzate pe 11 februarie 2021 vor putea fi ascultate pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site, pe pagina de Facebook  și pe canalul YouTube.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol