12 august 2020, 8:54

Război între Blackberry și Facebook. Compania lui Zuckerberg ar putea fi închisă

Facebook, WhatsApp şi Instagram ar putea să fie închise. Blackberry a dat în judecată compania fondată de Mark Zuckerberg pe care o acuză că i-a încălcat cu bună ştiinţă proprietatea intelectuală.

BlackBerry pretinde că Facebook foloseşte în aplicaţiile sale fără a acoperi partea de securitate, unele caracteristici ale interfeţei grafice şi mai multe opţiuni ce ţin de funcţionalitate propriu-zisă a acestora. Cel mai probabil cele două companii vor ajunge la o înțelegere. Fie Facebook va fi de acord să plătească pentru brevetele deţinute de BlackBerry, fie va găsi nişte brevete proprii pentru care să iniţieze propriul proces pentru a anula acţiunea celor de la BlackBerry. Totuși în cazul în care justiţia americană dă câştig de cauză canadienilor de la BlackBerry, Facebook, Whatsapp şi Instagram şi-ar putea opri activitatea.

sursa: scmp.com

Această situație nu este una neobișnuită. În trecut au existat și alte companii care au încercat să se reinventeze atunci când s-au aflat pe o pantă descendentă. Au făcut-o Yahoo! cu Facebook în 2012, Nokia cu Apple în 2016, iar exemplele ar putea continua.

În prezent, aproximativ 4 miliarde de oameni folosesc Facebook, Facebook Messenger şi subsidiarele sale, WhatsApp şi Instagram. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.