24 iunie 2024, 7:33

Record istoric de concurenți înscriși la secțiunile instrumentale ale Concursului Internațional George Enescu din acest an

Recent s-au încheiat înscrierile pentru secțiunile violoncel, vioară și pian ale celei de-a XIX-a ediții a Concursului Internațional George Enescu care se va desfășura la București în perioada 31 august – 27 septembrie 2024.
555 de tineri muzicieni din 57 de țări au aplicat la Concursul Enescu, stabilind un record istoric în ceea ce privește participarea la acest prestigios concurs internațional.
Printre cei 555 candidați se numără și trei participanți de 13 ani la secțiunile vioară și violoncel (unul din SUA și doi din Coreea de Sud), iar cel mai tânăr concurent pentru secțiunea pian are 15 ani și este din România.
Important de precizat este faptul că pentru secțiunea de compoziție și masterclass-ul de interpretare dirijorală, instrumentală și aprofundare în studiul muzicii, susținut de maestrul Cristian Măcelaru, înscrierile continuă până la 30 iunie 2024, prin urmare organizatorii Concursului Enescu mizează pe un nou record de participare.
Până atunci… un scurt video despre ediția anterioară a concursului: https://youtu.be/PPc1fKAFIFk?si=IaAFTfwb7ogUWJFW

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol