5 decembrie 2023, 17:15

Record mondial pentru o pereche de ghete de fotbal. Cui aparțin și cât costă?

O pereche de ghete de fotbal au fost vândute la licitaţie de Casa Christie’s pentru un preț record. Banii strânși vor susține un program al spitalului catalan Vall d’Hebron. Ghetele aparțin fotbalistului Leo Messi.

Ghetele legendarului Leo Messi au fost vândute cu suma de 143.000 de euro, un record mondial pentru o pereche de ghete de fotbal.

Încălțat cu aceste ghete, Messi a marcat al 644-lea său gol pentru Barca într-un meci cu Valladolid, pe 22 decembrie 2020, depăşind recordul legendarului Pele la numărul de reușite pentru un singur club. Brazilianul a marcat cele 643 de goluri pentru Santos între 1956 şi 1974.

Messi a reuşit al 644-lea gol în al 17-lea său sezon sub culorile clubului catalan, la care a debutat în 2004.

Cele două ghete Adidas sunt semnate de Leo Messi şi poartă inscripţiile ”Antonella Roccuzzo” (soția argentinianului), Thiago, Mateo şi Ciro, cei trei fii ai săi, cu datele lor de naştere.

După golul cu numărul 644, Messi a donat ghetele Muzeului Naţional de Artă al Cataloniei, unde fuseseră expuse până acum.

Fotbalistul își dăduse acordul pentru scoaterea lor la licitaţie în vederea susținerii programului ”Artă şi Sănătate”, derulat de Spitalul Universitar Vall d’Hebron şi Istitutul Catalan de Sănătate.

Foto: MARCA

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol