8 iunie 2022, 20:35

Record mondial pentru OMUL DE GHEAȚĂ. A înotat 3,5 km în 58 de minute (VIDEO)

Cred că Paul Georgescu este singura persoană căreia nu-i pasă de temperatura apei calde din București.  I se spune “omul de gheață”. Cu cât apa e mai rece, cu atât el pare a se simți mai bine.

Paul Georgescu, omul plin de recorduri mondiale, a mai stabilit unul în ape înghețate! Paul a înotat, la Snagov, 3,5 km în 58 de minute. „Am vrut să fie acasă ultima cursă în ape înghețate”, a dezvăluit campionul, scrie tvr.ro.

Ultima aventură în ape înghețate a fost pentru Paul Georgescu și cea mai grea. La 42 de ani, “omul de gheață” renunță să mai înoate în frig după ce a intrat în istorie ca primul român care traversat o milă la cercul polar.

Record mondial pentru OMUL DE GHEAȚĂ. Apa, la 4 grade!

După o oră de pregătire mentală, Paul a înotat  3,5 km la Snagov în apa care avea doar 4 grade, deși afară temperatura era de 10 grade în jurul prânzului. Ultimii 500 de metri au fost cei mai grei. Sleit de putere și înghețat, Paul a stabilit un nou record mondial.

Recordul lui Paul a fost omologat de către celebrul înotător bulgar Petar Stoiciov, participant la 4 ediții ale jocurilor olimpice și recordman în ape înghețate.

Alături de Paul a fost și Răzvan Florea, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena în proba de 200 de metri spate. Răzvan a sărit în apă îmbrăcat, să-l scoată pe Paul la sfârșitul cursei.

Au fost  momente grele pe care le-au trăit și părinții lui Paul prezenți pe tot parcursul cursei. Mama lui s-a repezit să-i încălzească picioarele înghețate când și-a dat seama că fiul ei este în dificultate.

Foto Biciclistul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol