11 aprilie 2021, 6:14

Ce crezi despre reducerile la tren acordate elevilor și studenților? Îți poți spune acum părerea!

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost pus în consultare publică proiectul de hotărâre de guvern despre reducerile acordate elevilor și studenților la tarifele de transport cu trenul și metroul. Vă puteți spune părerea despre „Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2017” până în 9 martie.

Care sunt propunerile

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

Prin prezentul act normativ, se propune modificarea reglementărilor de lucru la casele de bilete și în tren, în vederea acordării reducerii de 50% pentru transportul pe calea ferată a studenților, în conformitate cu dispozițiile OUG nr. 8/2021.

În cadrul proiectului, s-a specificat care este reducerea la transport de care beneficiază studenții, respectiv legitimații de călătorie cu tarif redus (50% din tariful de transport și 50% din tariful de rezervare) și abonamente lunare cu număr nelimitat de călătorii cu reducere 50% la transportul cu tren regio și interregio, clasa a II-a.

La data la care vor intra în vigoare a prevederilor punctelor 2 şi 3 ale articolului VI din Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2021 vor exista două categorii de studenți:

  1. beneficiari de facilități la transportul pe calea ferată: studenții beneficiari de tarif redus 50%;
  2. studenții orfani sau proveniți de la casele de copii beneficiari de gratuitate.

Totodată, s-au adus completări în ceea ce privește obținerea legitimațiilor de călătorie în baza adeverințelor emise de unitatea de învățământ, atât în format fizic, cât și în format electronic.

Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.

Cum să transmiteți propunerile

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • prin poştă, la adresa: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia Comunicare, Relaţia cu Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti
  • prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor și Infrastructurii – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G;
  • prin fax la numărul 021-319.61.29;
  • prin poşta electronică, la adresa [email protected];
  • prin formularul E-consultare (în partea inferioară a paginii de consultare).

În situația în care doriți ca numele și prenumele dumneavoastră (sau denumirea persoanei juridice) să nu apară în tabelul cu propuneri primite din partea societății civile, specificați acest lucru la sfârșitul documentului transmis.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.