24 februarie 2020, 17:16

Regele care l-a păcălit pe Adolf Hitler

Un eveniment important din istorie a scurtat cu mai mult de 200 de zile cel de-al Doilea Război Mondial.

Pe data de 23 august 1944, regele Mihai I a declarat poporului român că prim-ministrul Antonescu este arestat și că țara se va întoarce împotriva Germaniei. Pe această cale, România se alătură Aliaților. Acest fapt a dus la încetarea timpurie a războiului, iar regele a fost onorat pentru libertatea câștigată.

Un moment neprevăzut, din partea națiunilor aliate, a apărut cu puțin timp în urma laudelor oferite. Concret, au „vândut” pământul românesc Rusiei și au cerut regelui Mihai I să abdice, altfel, cei aproximativ 1000 de tineri ținuți prizonieri ar fi fost condamnați la moarte.

În august 2017, televiziunea History a difuzat în premieră un documentar intitulat „THE KING WHO TRICKED ADOLF HITLER”, în care regele Mihai I, Șef de Stat al acelor vremuri, a dezvăluit lupta secretă dusă împotriva lui Hitler și Stalin.

„Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale şi am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută“ – a declarat Regele Mihai în acest documentar.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.