26 mai 2022, 21:37

Regulile pentru începerea școlii. Masca, obligatorie ÎN școală, nu în afara ei

Începerea școlii vine cu noi măsuri care vor fi implementate din punct de vedere medical.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că s-a decis ca masca de protecție să fie obligatorie în continuare în școli, nu și în afara acestora.

Am agreat că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posibilității cursurilor în format fizic. De asemenea, acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea să rămână cât mai mult posibil. Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie pentru copii de peste 6 ani. Purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie. Activitățile sportive vor fi încurajate preponderent în spațiu deschis, iar pentru activități sportive în spații închise se va decide în funcție de incidența în comunitatea respectivă dacă se pot desfășura sau nu. Despre vaccinarea în școli vom continua să avem discuții cu CNCAV și să adaptăm deciziile în funcție de particularitățile fiecărei școli”, a declarat Mihăilă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că școlile și grădinițele vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie de infectare cu noul coronavirus, în anul școlar care începe în 13 septembrie 2021.

Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de şase la mine, deci vom putea menţine toate şcolile deschise. Oricum copiii circulă, este de preferat să fie într-un mediu controlat şi va trebui să ne asigurăm că regulile se respectă în şcoli, foarte riguros decât să circule în medii necontrolate, în plus nu vor fi pierderi educaţionale”, a mai afirmat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.

În cazul în care incidenţa trece de şase la mia de locuitori:

“Luăm în calcul următoarea variantă: preşcolarii – creşe şi grădiniţe – să poată participa la procesul educaţional; clasele I-VI, pentru că e vorba de elevi care nu pot fi vaccinaţi, sunt elevi cu vârsta sub 12 ani, din păcate trebuie să treacă în online; pentru clasele a VII-a până la a XII-a, respectiv a XIII-a vom vedea dacă modificăm regula valabilă acum şi dăm beneficii elevilor vaccinaţi, în sensul în care să li se permită să vină la şcoală cu prezenţa fizică”, a mai spus Cîmpeanu.

sursa foto: stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol