20 ianuarie 2022, 9:07

Reintroducerea cardului de sănătate de la 1 octombrie, motiv de nemulțumire pentru medicii de familie

Medicii de familie sunt nemulțumiți de intenția Guvernului de a reintroduce cardul de sănătate de la 1 octombrie. Acesta fusese scos din folosință pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, relatează Radio România Actualități.

Manipularea prezintă risc

Societatea Națională de Medicină a Familiei atrage atenția că manipularea cardului de sănătate reprezintă un risc semnificativ atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

Reprezentanții medicilor de familie spun că măsura vine în contextul unei nemulțumiri justificate a acestora față de modul în care a fost tratat sistemul medical primar în perioada pandemiei.

Nemulțumiri

Reprezentanții societății susțin că medicii de familie nu au primit de la statul român nici materiale, nici sprijin sau logistică pentru stabilirea circuitelor, nici informații actualizate pentru organizarea asistenței medicale primare.

În prezent, reintroducerea cardului presupune din nou modificarea circuitelor, interacțiune prelungită și inutilă cu pacienți care pot fi infectați cu virusul SARS-CoV-2, aglomerarea pacienților la ușile cabinetelor și foarte mulți timpi pierduţi pentru birocrația digitală într-un sistem care are mari carențe de funcționare.

Sursa foto: commons.wikimedia.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.