5 martie 2021, 5:14

RELAXARE în București. Măsuri de ultimă oră decise după ce incidența infectărilor a rămas sub 3

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat, vineri, după o ședinnță a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) la care a participat și șeful DSU Raed Arafat, că este a treia zi la rând când incidenţa infectării cu COVID-19 în Capitală s-a situat sub 3 la mia de locuitori, motiv pentru care s-a luat decizia, cu 47 de voturi ”pentru”, 1 vot contra și 4 abțineri ca începând de luni, 25 ianuarie, de la ora 00:00, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive.

Domeniul HoReCa: Restaurantele, barurile, cafenelele, vor funcționa în intervalul orar 06.00-21.00 la o capacitate de maxim 30%

– În sălile de spectacole, teatre, cinema, o să fie permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate

– Operatorii licentiați pentru jocuri de noroc vor putea funcționa cu 30% din capacitatea sălilor

„În Bucureşti astăzi am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitatul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot împotrivă şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat Berbeceanu, în cadrul unei declaraţii acordate presei, consemnate de AGERPRES.

UPDATE

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că, dacă incidenţa COVID-19 creşte în Capitală, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) poate reveni asupra deciziei de vineri.

„Dacă se va observa că începe din nou să crească incidenţa în Bucureşti, această măsură poate să fie automat inversată şi închis totul din nou, deci Comitetul, aşa cum astăzi a relaxat, poate peste câteva zile din nou să închidă. Din punctul nostru de vedere, important este ca populaţia să înţeleagă cât de importantă e respectarea regulilor. Şi cu tulpina nouă şi cu tulpina veche, măsurile de protecţie sunt la fel”, a afirmat Raed Arafat, după şedinţa CMBSU.

El a menţionat că, dacă se va întâmpla ca situaţia să nu mai fie controlabilă, se pot institui noi reguli, scrie agerpres.ro.

Raed Arafat a subliniat că botezurile şi nunţile rămân interzise, precizează stiri.tvr.ro.

Șeful DSU  a afirmat că, la nivel naţional, până în prezent, s-a lucrat pe baza incidenţelor COVID-19 de sub 1,5, între 1,5 şi 3 şi peste 3 la mia de locuitori şi că decizia CMBSU se aplică de luni, pentru a evita aglomeraţia din weekend.

Raed Arafat a menţionat că nu a participat la şedinţa CMBSU, ci s-a întâlnit cu primarul general Nicuşor Dan şi cu prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu, după aceasta.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.