26 iunie 2022, 8:36

Relaxarea restricțiilor în Cehia. Oamenii au ieșit la terase și au sărbătorit cu bere

Relazarea restricțiilor le-a adus motive de bucurie cehilor care au ieșit la terase și au sărbătorit cu bere. Așa cum era de așteptat, decizia redeschiderii barurilor a fost una dintre cele mai așteătate măsuri din planul de relaxare adoptat de guvern.

Autoritățile au mai dat undă verde și redeschiderii unor școli, saloane de coafură, cinematografe, muzee și galerii, dar și unele mall-uri. Totodată, vor fi permise și desfășurarea nunților și a ceremoniilor religioase la care pot participa mazximum o sută de persoane, anunță Mediafax. 

Este bine cunoscut faptul că cehii se află în topul consumatorilor de bere din lume, iar pentru aceștia anunțul redeschiderii teraselor și berăriilor a fost momentul mult așteptat pe toată perioada de izolare la domiciliu. Autoritățile se bazeză foarte mult pe acest palier economic, fiind și punctul forte de relansare a economiei în două etape.

„Având în vedere că berea este în sfârşit servită în halbă şi nu într-un pahar din plastic la o fereastră, este absolut grozav”, a spus Ivan Verner, sorbind dintr-o Pilsner Urquell la celebra terasă U Pinkasu din centrul oraşului Praga, mai anunță Mediafax. 

Măsurile de restricție din sectorul industrial a adus Cehia la cel mai mic nivel economic, de la criza financiară globală din 2009. Cu toate acestea, țara are se îndreaptă încet, dar sigur spre normal. Guvernul face toate demersurile pentru a acorda anumite facilități și beneficii companiilor, care se plâng de faptul că procedura de solicitare a subvenţiilor este complicată.

Sursă Foto: Digi24

Sursă Foto: Digi24.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol