30 mai 2024, 20:20

Renovări majore pentru Muzeul Holocaustului din Berlin. Accesul turiștilor va fi restricționat în mare parte din obiectiv

Lucrări majore de renovare la Memorialul Holocaustului din Berlin vor menține o mare parte din obiectiv inaccesibilă vizitatorilor pe termen nedefinit, relatează DPA.Memorialul evreilor uciși din Europa, care a fost construit în inima capitalei germane în 2005, are nevoie de reparații de aproape 15 ani. Multe dintre stelele de beton care alcătuiesc memorialul prezintă crăpături.Memorialul, situat nu departe de emblematica Poartă Brandenburg din Berlin, este alcătuit din peste 2.700 de stele de beton, sau stâlpi, care variază în înălțime și sunt construite pe un teren denivelat.Expoziția din centrul de informare subteran de sub memorial atrage aproape jumătate de milion de vizitatori în fiecare an.„Restricțiile pe care le întâmpină vizitatorii din cauza lucrărilor de pe Câmpul Stelelor sunt foarte regretabile”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de stat al Culturii al Germaniei. „Cu toate acestea, renovarea Câmpului Stelelor nu este necesară doar din motive de siguranță, ci și pentru asigurarea și conservarea acestui important memorial pentru generațiile viitoare”.

Peste 40 dintre stele, care au o înălțime de până la 4,7 metri și cântăresc până la 16 tone, a trebuit să fie asigurate temporar și întărite cu oțel ca o soluție ieftină pe termen scurt. Memorialul se întinde pe aproximativ 19.000 de metri pătrați.

Litigiile legate de deteriorarea rapidă a memorialului au dus la o luptă judecătorească și un proces civil care a început în 2008, la doar trei ani după ce memorialul a fost construit la un cost de aproape 28 de milioane de euro (31 de milioane de dolari).


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol