17 septembrie 2024, 5:04

Rețetă tradițională, atestată oficial. Băcița care a promovat mâncarea, vizitată de Halep

O nouă rețetă românească a primit atestatul de produs tradiţional din partea Ministerului Agriculturii.

Este vorba de tocana de oaie de la Stâna Ştefanu, de pe Transalpina. Mâncarea este preparată de către băciţa Mărioara Babu, proprietara stânei.

Aceasta susține că de doi ani de zile face demersuri pentru a primit atestatul de produs tradiţional: „Prima dată am încercat în anul 2017. Mi s-a cerut să am înfiinţată o societate şi multe alte documente. Toate acestea au fost mai greu de îndeplinit de către noi, care suntem o familie de ciobani autentici din zonă şi nu suntem obişnuiţi cu lucrurile de acest fel“, transmite adevarul.ro.

Stâna a fost vizitată de către Simona Halep şi antrenorul australian Darren Cahill.

Băciţa ne dezvăluie rețeta tradițională: „Se toacă grăsimea oii mărunt, după care se pune în ceaun. Apoi, se pune carnea de oaie tocată şi se toarnă o cană de apă, aproape la nivel cu carnea, pentru a fi fragedă. Tocana e bună din oaia bătrână, întotdeauna. Se fierbe până dispare toată apa. Când ajunge la trei sferturi fiert, se pune sare, după cantitatea cărni. Nu se amestecă. Se lasă să-şi ia singur sarea. Se fierbe la foc domol cam o oră, o oră jumătate”.

sursa foto: digisport.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol